MARDİN / NUSAYBİN - Yıldırım İlkokulu

tarihçe

OKULUN/KURUMUN TARİHÇESİ:

1956 yılında tek katlı beş derslik taş-kagir olarak yapılmış,1960   yılında ikinci katı yapılarak on derslik olarak eğitim-öğretime başlamıştır. 1984 yılında 4 derslik daha eklenerek sınıf   sayısı 14´e çıkarılmıştır. 1998-1999 eğitim öğretim yılında sekiz derslik daha   eklenerek derslik sayısı 28´e çıkarılmıştır. 2011 yılında eski binanın yerine şu an kullanılan 24 derslikli bina yapılmıştır.Şu anda 773 öğrenci, 32 öğretmen, 3 okul yöneticisi ve 4 yardımcı hizmetler sınıfı personeli ile eğitim -öğretim vermektedir.

Okulumuz eğitim öğretime başlangıç tarihi itibariyle ilçenin ikinci okuludur. Katı yakıt kalorifer ile ısıtılan okulumuzda ikili eğitim yapılmaktadır.

Eski Devlet Bakanı Cavit KAVAK, Eski Devlet Bakanı Metin   Musaoğlu,Nusaybin İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapmış olan Namık Kemal Yaşar ve İlçe Milli Eğitim Eski Şube Müdürü Davut Sunal Yıldırım İlkokulundan mezun olmuşlardır.

Türkiye´de konumu itibariyle hududa en yakın okuldur.(Suriye ile kara sınırımıza en yakın okul)